به گزارش مشرق، شاید ساخت خودروهای مفهومی پیشرفته در حال حاضر ممکن نباشد اما خودروسازان از خودروهای مفهومی استفاده میکنند تا نشان دهند که فکر میکنند در آینده چگونه
فناوری باتریها، نرم افزار خودروهای خودران و هوش مصنوعی صنعت خودرو را تغییر خواهد داد.
آنها ممکن است به این زودیها در جادهها ظاهر نشوند، اما از آنها به عنوان یک طرح برای بررسی تغییرات پیش رو استفاده میشود.
برای دیدن خودروهای مفهومی که تا سال ۲۰۱۷ معرفی شدهاند به ادامه مطلب توجه کنید:
۱. "ایرباس" با معرفی آخرین خودروی مفهومی خود خلاقیتش را نشان داد؛ یک خودروی دو سرنشین الکتریکی که قادر است با کمک یک پهپاد به پرواز در بیاید.
این فناوری "پاپ آپ" نام گذاری شده و این خودرو ۱۰۰ کیلومتر توانایی عملیاتی دارد.
"پاپ آپ" به راحتی میتواند از شاسی خودرو جدا شده تا پهپاد به آسانی بتواند اتاق را بلند کند. این پهپاد خودکار از هشت روتور (پره) نیرو میگیرد.
"ایرباس" این خودرو را در جهت نیل به تحقق برنامهای موسوم به "VTOL" که برای ساخت وسایل نقلیه شهری که قادر به بلند شدن و نشستن بر زمین به صورت عمودی باشند، طراحی کرده است.
۲. "فولکس واگن" امسال خودروی خودران مفهومی خود را موسوم به "سدریک" در نمایشگاه "ژنو" معرفی کرد که این خودرو حتی بیشتر از یک ربات دستیار شخصی کارایی دارد.
هوش مصنوعی فوقالعاده "سدریک" محل پارک خود را پیدا میکند، بچهها را از مدرسه برداشته و آنها را به گردش میبرد و قادر است تا بستههای مربوطه را دریافت کند.
"سدریک" دارای یک شیشه جلوی فوق مدرن با چراغهای بزرگ OLED، درهای چرخشی سیاه و بدون ابزاری برای کنترل توسط راننده است. صاحب این خودرو با فشار ریموت آن میتواند "سدریک" را صدا زده تا به محل مورد نظر وی بیاید.
۳. "i-TRIL" نیز توسط شرکت خودروسازی "تویوتا" در نمایشگاه "ژنو موتور" معرفی شد. این خودروی دو سرنشین به عنوان جایگزینی برای موتور سیکلتها و وسایل حمل و نقل شهری طراحی شده است. این خودرو دارای یک فناوری موسوم به "Active Lean" است که چرخهای خودرو را برای بهبود مانور حرکتی به طور خودکار تنظیم میکند. "i-TRIL" دارای برد عملیاتی ۲۰۰ کیلومتری است.
۴. شرکت خودروسازی "فیات کرایسلر" خودروی مفهومی برقی خود را در نمایشگاه "CES" معرفی کرد. این خودرو از نظر زیبایی شناسی چندان چشمگیر و چشم نواز نیست، چرا که دارای ابعاد بزرگ و مکعبی شکل است و سنگین به نظر میرسد.
اما به گفته سازندگان، ویژگیهای فنی و داخلی این خودرو بازگوی تواناییها و قابلیتهای آن است. این خودرو توانایی طی مسافت ۴۰۰ کیلومتری دارد و با یک شارژر DC سریع، در کمتر از ۲۰ دقیقه بیش از ۵۰ درصد شارژ میشود.
این خودرو که حائز سطح ۳ فناوری خودروهای خودران است همچنین دارای لیدار (فناوری سنجش از راه دور) و حسگرهای مختلف است بدین معنی که توانایی مدیریت فضای اطراف خود را دارد، اما همچنان از نظارت انسان بی نیاز نیست.
۵. شرکت "Rinspeed" نیز در نمایشگاه "CES" از خودروی مفهومی خود رونمایی کرد.
داخل این خودرو یک باغچه طبیعی با گیاهان بن سای و دیگر گیاهان قرار دارد! این باغچه پشت شیشه جلوی خودرو قرار گرفته است. در داخل، خودرو دارای یک صفحه نمایش لمسی بزرگ همراه با کنترل صدا و ژست است.
این خودرو همچنین میتواند شما را از موانع پیش رو با وجود صفحه نمایش بزرگی بر روی شیشه جلو با خبر کند. ویژگی جالب این خودرو این است که دارای "کنترل راننده اختیاری" است. بدین معنی که هر کدام از دو سرنشین میتوانند کنترل خودرو را در دست بگیرند و تبدیل به راننده آن شوند.
۶. شرکت خودروسازی "هوندا" اولین عکسها از خودروی مفهومی خود ملقب به "NeuV" را در ماه دسامبر منتشر اما سرانجام در نمایشگاه "CES" به صورت رسمی از آن رونمایی کرد.
"هوندا" گفت این خودرو برقی و خودران است، اما هیچ گونه جزییات دیگری را تاکنون فاش نکرده است.
تنها گفته شده که هوش مصنوعی "NeuV" قادر به خواندن احساسات راننده است تا تجربه رانندگی وی را بهبود ببخشد.
۷. "فولکس واگن" یک نسخه پیشرفته از میکروباس کلاسیک خود را معرفی کرد. این خودروی برقی و تجدیدپذیر میتواند ۴۳۰ کیلومتر را با یک بار شارژ طی کند.
سازندگان میگویند این خودرو مجهز به لیدار، رادار، دوربینهای متعدد و سنسورهای فراصوتی است که آن را به طور کامل خودران میسازد.
این خودروی مفهومی همچنین همراه با سایر ویژگیهای نوآورانه مانند تبلتی است که میتوانید از کنسول جدا کنید و به طور مستقل استفاده کنید. راننده همچنین میتواند توسط گوشی هوشمند خود با نزدیک شدن به خودرو، آن را باز کند.
۸. "تویوتا" یک خودروی مفهومی دیگر در "CES" معرفی کرد که شبیه NeuV هوندا میخواهد بهترین دوست شما باشد. این خودرو دارای یک دستیار هوش مصنوعی به نام "Yui" است که طراحی شده تا شما را با انجام کارهایی مانند گفتگو مشغول کند، بنابراین در حین رانندگی هوشیار میمانید.
این خودروی مفهومی هیچ صفحه نمایش لمسی ندارد اما دارای سیستم "هاد" (نمایشگر فرانما) است. "هاد" یا "HUD" (Head-Up Display) نمایشگری فرانما است که اطلاعات را در جلوی دید و منظر بیننده، بدون اینکه بیننده مجبور باشد جایی دیگر را بنگرد، نمایش میدهد. این نمایشگرها در آغاز برای هواپیماهای نظامی طراحی شده بودند، ولی هم اکنون در هواپیماهای تجاری و خودروها نیز استفاده میشوند.
۹. آخرین خودروی مفهومی "BMW"، صرفا برای نشان دادن دیدگاه این خودروساز از آینده طراحی داخلی خودرو طراحی شده است.
ایده این است که در عین برخورداری از یک خودروی خودران، شما بتوانید یک فضای داخلی بزرگ و راحت مانند منزل خود را در اختیار داشته باشید.
در این خودرو حتی جایی به عنوان قفسه کتاب و یک صفحه نمایش بزرگ برای سرنشینان عقب در نظر گرفته شده است.
۱۰. "نیسان" از خودروی مفهومی خود به نام "VMotion" در نمایشگاه "دیترویت" رونمایی کرد. این خودرو یک طراحی هندسی و خیره کننده دارد.
درهای این خودرو بسیار جالب توجه است.
سیستم خودران پیشرفته این خودرو آن را قادر میسازد تا به صورت خودکار با سرعت ۱۰۰ کیلیومتر بر ساعت حرکت کند.
داخل خودرو یک صفحه نمایش بزرگ و افقی تعبیه شده که تمام اطلاعات مورد نیاز را نمایش میدهد.
۱۱. "سیتروئن" از طرح مفهومی شاسی بلند خود موسوم به "C-Aircross" در ماه فوریه رونمایی کرده بود.
سیتروئن میگوید که هدفمندانه به دنبال یک سبک مدرن بدنه خودرو با خطوط منحنی و پررنگ است.
دوربینها جایگزین دو آینه جانبی شدهاند تا سرنشین منظرههای اطراف را مستقیما در آینه وسط مشاهده کند. این خودرو همچنین دارای یک سانروف پانورامیک میباشد.
۱۲. "فولکس واگن" نیز از طرح مفهومی شاسی بلند بزرگ خود به نام "اطلس" در ماه فوریه رونمایی کرد. این خودرو دارای یک جعبه محموله است که تا ۱۷.۷ متر مکعب ظرفیت دارد.
"اطلس" دارای سه ردیف صندلی و ظرفین ۷ سرنشین است.
همچنین فضای قابل توجهی برای قرار دادن وسایل در صندوق عقب خود دارد.